Sneakers voor dames online kopen (2024)

De term Sneaker komt uit het Amerikaans en is een verzamelnaam voor sportieve elegante sneakers die ook in het dagelijks leven kunnen worden gedragen. Er is waarschijnlijk nauwelijks een schoenenplank, waar geen sneakers in staan. Het is een must-have voor alle modekenners. Of het nu in de sportieve versie is, in klassiek wit of met een opvallende print.

Sneakers voor dames online kopen (1)

  • Verschillende sneaker modellen?
    • High top sneakers
    • Lage sneakers
    • Slip-ons
    • Canvas sneakers
  • Wat zijn de belangrijkste sneakermodellen?
    • Nike Air Max
    • Adidas Stan Smith
    • Nike Air Force
    • Adidas Superstar
    • Vans Old Skool
    • Reebok Club C 85
    • Converse Chuck Taylor All Star
  • Sneakers bieden een grote verscheidenheid
  • Hoe draag je damessneakers voor verschillende gelegenheden
  • Sneaker Trends 2021
    • High Top Sneaker
    • Chunky sneaker
    • Plateau Sneaker
    • witte sneakers
  • FAQ
    • Hoe maak ik sneakers schoon en hoe verzorg ik ze?
    • Hoe voorkom ik blaren?
    • Welke sokken passen het best bij sneakers?
  • Topmerken
    • Nike Sneakers
    • Adidas Sneakers
    • Converse sneakers
    • Reebok sneakers
    • Puma sneakers
    • New Balance sneakers

Verschillende sneaker modellen?

Sneakers voor dames online kopen (2)

Sneakers zijn er tegenwoordig in alle vormen, ontwerpen en kleuren die je je maar kunt voorstellen. Hieronder presenteren wij de belangrijkste modellen aan je:

High top sneakers

High tops zijn echte eye-catchers en zijn bovendien mega cool. De sneakers komen tot hoog boven de enkel uit. De hogere schacht maakt ze iets mannelijker, maar ook sportiever en extravaganter.

Lage sneakers

In het kort, low sneakers zijn sneakers met een laag bovenwerk. Het silhouet van de sneaker is plat en omdat het de enkel niet omsluit, zorgt het voor een royaal bewegingsbereik. Bekende stijlvolle lage sneakers zijn bijvoorbeeld van Vans de Old Skool of Authentic voor dames.

Slip-ons

Slip-on sneakers zijn ongewoon relaxed en erg gemakkelijk. Dit omdat de schoenen geen veters of ritsen hebben. Je trekt ze gewoon comfortabel aan met een beweging. De sneakers hebben een elastische inzet op het bovenwerk en kunnen in een handomdraai aan- en uitgetrokken worden.

Canvas sneakers

Canvas sneakers zijn sneakers die van dicht geweven canvas stof zijn gemaakt. De schoenen zijn ultra comfortabel en zijn daarom perfect voor de zomer. Dit komt door de koele en ademende stof. Canvas kan namelijk worden gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen, hennep, linnen, maar ook gemengd met diverse synthetische vezels zoals polyester of copolymeer (polyacryl).

Wat zijn de belangrijkste sneakermodellen?

Ben je gek op sneakers en wil je een nieuw paar? Dan moet je als fashionista zeker een van deze klassiekers bezitten:

Nike Air Max

Nike Air Max voor dames zijn naast de Nike Air Force misschien wel Nike's beroemdste model. De Air Max 1 werd voor het eerst uitgebracht in 1987. Het bijzondere aan Nike Air Max is duidelijk de zichtbare binnenzool. De inspiratie hiervoor kwam van het Parijse kunstmuseum Georges Pompidou, aangezien dit talrijke ramen heeft die de binnenkant van het gebouw zichtbaar maken. In de jaren 90, waren er meer veranderingen voor de Nike Air Max. De Nike Air Max 97 was het eerste model dat een luchtkussen in de zool had. Vandaag de dag zijn Nike Air Max niet alleen sportschoenen, maar ook modieuze trendy schoenen.

Adidas Stan Smith

Witte Adidas Stan Smith voor vrouwen gaan vrijwel altijd overal bij. Het trendy witte ontwerp met kleuraccent op de hak maakt ze geweldig bij een zomerjurkje, maar ook bij een bandplooi broek en blouse op kantoor. De Stan Smith is eigenlijk een tennisschoen van Adidas. In 1971 ontwikkelde Adidas de Stan Smith’s voor de tennissers Stan Smith en Ilie Năstase, die in 1972 tegenover elkaar stonden in de finale van Wimbledon en in dat jaar samen een dubbelspel wonnen. Voor Adidas was de schoen een markt opener in de Verenigde Staten.

Nike Air Force

Bijna iedereen die van sneakers houdt heeft een paar in bezit: De Nike Air Force. Samen met de Nike Air Max en de Nike Frees voor vrouwen, zijn ze een van Nike's vaste favorieten. De trendy sneaker, die in 1982 werd gelanceerd, werd vooral bekend als een streetstyle-schoen in de hiphopscene. De Air Force 1 is ontworpen door Bruce Kilgore. De voormalige ontwerper en beeldhouwer trad bij Nike in 1979 in dienst, hetzelfde jaar waarin Nike de Air technologie introduceerde (Nike Air Max). Wist je dat de Nike Air Force 1 eigenlijk een basketbalschoen was? Dit komt door de zool met Air technologie die de stress, die veroorzaakt wordt door het lopen, vermindert.

Leuk weetje:In de afgelopen 38 jaar zijn er meer dan 1800 modellen ontwikkeld en ontworpen in tal van verschillende materialen en kleuren.

Adidas Superstar

Sneakers voor dames online kopen (3)

Een andere basketbalschoen die het tot de straat heeft geschopt. De Adidas Superstar voor dames kwamen in de jaren '70 op de markt en hebben kenmerkend rubberen teenkappen. Voor NBA-spelers werd de Superstar in de jaren 1970 echter zonder rubberen teenkappen verscheept, omdat sommigen spelers tijdens het spelen pijn in hun tenen ervoeren. Deze trendy supersterren zijn nu zeer zeldzaam en zeer gewild bij verzamelaars.

Vans Old Skool

De trendy Vans sneakers zijn vooral bekend onder skateboarders, surfers, BMX'ers en snowboarders. De Old Skool skateschoenen van Vans waren het eerste klassieke model met de legendarische zijstreep. De lage veterschoenen hebben een bovenwerk van duurzaam canvas en suède en versterkte teenkappen die beschermen tegen slijtage. De rubberen zool heeft een kenmerkende wafellook en deze sneakers voor dames zijn vandaag de dag verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren.

Reebok Club C 85

De Reebok Club C 85 voor dames vindt zijn oorsprong in de jaren '80 en is oorspronkelijk ontworpen als tennisschoen. De sneakers hebben een minimalistische maar coole look met hun witte cleane stijl.

Converse Chuck Taylor All Star

Chuck Taylor All Stars voor dames, ook bekend als "Chucks" of "Cons," waren oorspronkelijk bedoeld als gewone basketbalschoenen maar zijn uitgegroeid tot een van de meest succesvolle schoenen ter wereld tot op de dag van vandaag. In 1921 begon Chuck Taylor, basketbalspeler en toenmalig Converse-medewerker, reclame te maken voor zijn sport en de All-Star schoenen. Aan de binnenkant bij de enkel kregen ze in 1923 een ronde patch met zijn naam en heetten ze nu Converse All Star Chuck Taylor, waaruit de naam Chucks is voortgekomen.

Sneakers bieden je een grote verscheidenheid

Waar moeten we beginnen? Coole sneakers zijn veelzijdig op verschillende niveaus. Verbazingwekkende en innovatieve ontwerpen zullen je zeker doen verbazen. De beste modeontwerpers ter wereld blijven zichzelf overtreffen met nieuwe schoenontwerpen. Recycling is populair; zo komen oude modeklassiekers terug op de markt met nieuwe en frisse ontwerpen. Perfect voor afwisseling voor op straat. Tegenwoordig zijn er ook ontzettend veel kleurencombinaties beschikbaar. Verschillende ontwerpen zorgen voor afwisseling. Bijvoorbeeld elegante sneakers met glitterapplicaties, waarmee je gegarandeerd opvalt. Echter is de meest populaire kleur vandaag is het klassieke wit. Witte sneakers passen namelijk bij elke outfit. Ook zwarte sneakers zijn allrounders. Een stoere leren broek en zwarte sneakers staan je gegarandeerd goed. Kleurrijke sneakers zijn vooral populair bij sneaker verzamelaars en fashionista's. Vooral Nike brengt graag stijlvolle sneakers met verschillende kleuraccenten op de markt. Zo beschik je zeker altijd over de juiste sneakers die bij jouw outfit passen.

Hoe draag je damessneakers voor verschillende gelegenheden

Sneakers zijn niet alleen comfortabel. Ze zijn super veelzijdig en je kunt ze zowat elke dag dragen. We geven je tips over de beste gelegenheden om sneakers te combineren met:

Voor een wandeling: Sneakers moeten comfortabel en licht zijn voor een lange en ontspannen wandeling buiten. Een casual outfit bestaande uit skinny jeans en een gezellige gebreide trui is hier heel geschikt voor. De bijpassende sneakers moeten ergonomisch zijn ontworpen en gemaakt zijn van ademend materiaal. Om het niet te saai te maken en je innerlijke fashionista toch te laten opvallen, grijp je het liefst naar felle kleuren en patronen. Hierdoor worden je sneakers een stijlvolle highlight van je outfit.

Voor de stadswandeling: Je moet snel een paar dingen halen of bent op een koffiedate? Modieuze en casual sneakers passen hier perfect bij. Vooral witte of beige sneakers gaan goed samen met een chique trenchcoat en je . Zo kun je jouw shopping trip cool en stijlvol inluiden.

Naar een zakenbijeenkomst: Passen casual sneakers niet bij een chique kantoorlook? Natuurlijk wel! Het is alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat de sneakers er niet te kleurrijk of te sportief uitzien. Een klassiek, eenvoudig model in wit kan goed worden gedragen gecombineerd met een geplooide broek of kokerrok en een losjes ingestopte blouse. Sneakers maken je look net een tikkie stoerder.

Sneaker Trends 2021

Sneakers voor dames online kopen (4)

Sneaker Trends 2021

Sneakers zijn vandaag de dag veranderd in trendy statements. Om tip-top in orde te zijn, hebben we de trends van 2021 voor je op een rijtje gezet:

High top sneaker

Sneakers worden dit jaar steeds hoger, tot boven de enkel. Het is belangrijk op te merken dat high-top sneakers er iets mannelijker en karakteristieker uitzien, maar dat weerhoudt ze er niet van om je een coole look te geven. Perfect gestileerd, passen ze bij een eenvoudige jeans, overhemd en een oversized blazer.

Chunky Sneaker

Of ze nu worden aangeduid als dad sneakers, ugly sneakers of chunky sneakers, de comfortabele chunky sneakers domineren de straatstijl als geen andere sneaker. Deze futuristisch ogende sneakers met dikke zool kun je prima combineren met jeans of een jurkje.

Plateau Sneaker

Plateau sneakers zijn hippe mode evergreens. De trend bestaat al een paar jaar en daar is een reden voor. Door de plateauzool rekken de schoenen optisch uit en roepen ze lange benen op. Populaire sneaker modellen voor dames worden aangeboden door Superga en Converse.

Witte sneakers

We kunnen maar niet genoeg krijgen van witte sneakers. Zelfs in 2021 zijn er veel varianten en ontwerpen beschikbaar. Zodra de temperaturen stijgen, kun je witte sneakers geweldig stylen met bijvoorbeeld een trenchcoat of zelfs een zomerjurk. Witte sneakers gaan altijd goed. Populaire stijlen vind je bij Nike, Adidas en Reebok.

FAQ

Heb je je ooit afgevraagd hoe jij jouw sneakers goed kunt schoonmaken of hoe je blaren kunt voorkomen? Dan vind je alle antwoorden in onze FAQ's:

Hoe maak ik sneakers schoon en hoe verzorg ik ze?

Heb je jouw favoriete sneakers al een tijdje niet schoon gezien? Is het een lastige zaak om witte sneakers stralend wit houden?

Gooi ze nog niet in de wasmachine!

Dit is waarschijnlijk de eerste gedachte die in je opkomt. Hoe leuk dit ook klinkt: hier moet je voorzichtig mee zijn. Theoretisch gezien, kun je je stoffen sneakers wassen. Je moet echter een laag programma instellen op 30 graden. Bij hogere temperaturen kan de lijm die de schoen samenhoudt loslaten. Heb je echter een sneaker van gevoelige materialen, zoals leer, dan raden wij de klassieke handwas aan, om je favoriete schoen niet te beschadigen. Hier zijn de stap-voor-stap tips:

1. Waterdicht maken is het allerbeste tegen vuil en nattigheid!

Dit weet je zeker: als je een nieuw paar sneakers koopt, wordt bij de kassa vaak een waterafstotende spray aangeraden. Je kunt er beter nee tegen zeggen. Een impregneerspray beschermt de schoenen tegen vocht en vuil. Zo dringt er geen water door het oppervlak van je sneakers naar je voeten toe. Een ander neveneffect: de schoenen zijn veel gemakkelijker schoon te maken en af te vegen. Kleine tip: Impregneer je sneakers regelmatig. Hierdoor krijg je langer de bescherming.

2. Verwijder de veters en de binnenzolen.

Voordat je jouw sneakers schoonmaakt, verwijder je alle losse onderdelen. Dit is inclusief veters en binnenzolen. Je kunt de veters toevoegen aan de volgende wasbeurt in een klein waszakje op een lage temperatuur. Op die manier raken ze niet verstrikt in de wastrommel. Als alternatief kun je de veters een paar uur in water en handzeep laten weken en ze daarna grondig afspoelen.

de juiste basisreiniging

Nadat je kleine onderdelen hebt verwijderd, neem je lauw water en voeg je wat afwasmiddel of zeep toe. Neem daarna een schoenborstel met een beetje water en begin de schoenen voorzichtig schoon te maken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de borstel niet te veel water opneemt. De sneaker moet namelijk na het schoonmaken niet helemaal doorweekt zijn. Dit zodat ze er niet langer over hoeven te doen om te drogen, maar ook zodat het materiaal niet beschadigd raakt.

4. laat ze goed drogen

Belangrijk vooraf: je moet de schoenen zonder droger drogen. Niet alleen de omwentelingen, maar ook de sterke hitte doet het materiaal blijvend geen goed. Je leren sneakers zouden geruïneerd zijn na de droger. Daarom raden wij je aan jouw schoenen op te vullen met oude kranten of keukenpapier om het vocht te verwijderen. Laat je sneakers vervolgens schuin op een warme, verwarmde maar schaduwrijke plaats drogen. Tip: Leg ze nooit direct onder of zelfs op de radiator.

Hoe voorkom ik blaren?

Wie kent het niet: je hebt nieuwe sneakers die je natuurlijk meteen wilt aantrekken, maar we weten allemaal dat blaren in nieuwe schoenen meestal ondenkbaar zijn. Om ze te vermijden, is het allereerste wat je moet doen, de schoenen een beetje kreukelen. Kneed het materiaal op populaire wrijvingspunten, zoals de hiel. Verder zijn blarenpleisters je vriend en redder in nood. Plak er van te voren een op als voorzorgsmaatregel. Op die manier kun je je hiel vanaf het begin beschermen totdat je jouw sneakers goed hebt ingelopen. Bovendien moet je in nieuwe schoenen altijd sokken dragen. Op deze manier is er geen directe wrijving tussen jouw huid en de sneaker.

Welke sokken passen het best bij sneakers?

Als algemene regel geldt dat je geen sneakers zonder sokken moet dragen. Sokken absorberen vocht en voorkomen wrijving en blaren. Als je echter niet wilt dat mensen jouw sokken zien, kun je beter voor footies gaan. Deze no-show sokken hebben meestal een siliconen strip aan de hiel, zodat het sokje niet naar beneden glijdt. Langere tennissokken of sneakersokken zijn momenteel ook erg in de mode. Je kunt het beste kiezen voor witte sokken of, als je liever iets meer opvalt, kun je gaan voor sokken met een cool motief. Deze passen perfect bij de Nike Air Force 1, Vans Old Skool en de Adidas Superstar.

Topmerken

Deze hippe topmerken van sneakers moet je weten:

Nike Sneakers

Sneakers voor dames online kopen (5)

Het merk Nike is sinds 1964 op de markt. De meest populaire sneakermodellen met cultstatus zijn:

  • Nike Air Max
  • Nike Air Force 1
  • Nike Air Max Thea
  • Nike Internationalist
  • Nike Blazer

Leuk weetje: De naam is afgeleid van de Griekse godin van de overwinning, Nike (Romeinse Victoria). Overigens is het logo, bekend als de swoosh, bedoeld om de vleugels van de godin Nike weer te geven.

Adidas sneakers

Adidas bestaat al sinds 1949, dus hoogstwaarschijnlijk kent iedereen het label wel. In de jaren '90 maakten iconen zoals Madonna of David Beckham de beroemde drie strepen nog bekender. Je hebt deze populaire stijlen zeker al eens gehoord

  • Adidas Stan Smith
  • Adidas Continental
  • Adidas Superstar
  • Adidas NMD
  • Adidas Samba

Converse Sneakers

Marquis M. Converse richtte het iconische Converse-label op in 1908. Het bedrijf is eigenlijk opgericht om wintervaste schoenen te maken. Tegenwoordig staat het label echter bekend om zijn coole sneakers, met het ronde logo aan de binnenkant: De Chucks, of All Stars.

Reebok sneakers

Reebok is een original en werd in 1895 in de VS opgericht. Vandaag maakt het merk deel uit van de Adidas-groep. De oorsprong van Reebok lag in raceschoenen voor atleten tijdens de Olympische Zomerspelen van 1924, maar vandaag de dag ben je waarschijnlijk meer bekend met deze populaire Reebok-stijlen voor vrouwen:

  • Reebok Club C 85
  • Reebok Classic Leather
  • Reebok Club C 85 Vintage

Puma Sneakers

Puma is een Duits merk dat al sinds 1948 bestaat. Het bekendst is natuurlijk het springende zwarte logo van Puma. Beroemdheden zijn ook dol op Puma, daarom zijn onder meer Pamela Reif en Usain Bolt merkambassadeurs van het merk. Populaire Puma sneakers voor vrouwen zijn onder andere:

  • Puma Cali Star
  • Puma Suede
  • Puma Rider
  • Puma Smash

New Balance Sneakers

New Balance bestaat al sinds 1906, maar maakte aanvankelijk orthopedische inlegzolen en begon pas in de jaren '60 met loopschoenen. Vandaag de dag zijn we echter meer bekend met deze sneakerlijnen:

  • New Balance 1500
  • New Balance 574s
  • New Balance 373s
  • New Balance 996s

Vind je nieuwe favoriete sneakers bij ABOUT YOU

Marcheren door de wereld in een paar coole sneakers voelt een beetje als vliegen. Een enorme selectie van verschillende stijlen voor alle stukken zoals zwarte jeans, zomerse witte jurken of camouflage broek zijn te vinden in de online shop van ABOUT YOU. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar klassieke, meisjesachtige, sportieve of chique sneakers: hier ben je aan het juiste adres! Voor voordelige sneakers kun je een kijkje nemen bij de sneakers in de uitverkoop.

Sneakers voor dames online kopen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 6714

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.